Klanten

Interview Dennis Sturkenboom directeur bij Health Center Hoenderdaal

Dennis Sturkenboom is Directeur bij Health Center Hoenderdaal en werkt sinds 2016 samen met Augias schoon-makers. 

 

Hoe is die samenwerking tot stand gekomen? 

We waren toentertijd niet tevreden met het bedrijf dat de schoonmaakwerkzaamheden faciliteerde en begonnen ons te oriënteren. Vanuit onze maatschappelijke verantwoording geven we de voorkeur aan lokale bedrijven. Hierdoor blijven de investeringen in de regio en begrijp je elkaar gewoon beter. Het feit dat ze op een duurzame manier ondernemen en met milieuvriendelijke schoonmaakproducten werken vinden we ook belangrijk. Daarnaast klikt het ook goed met Maurits omdat we gezamenlijke waarden naleven zoals integriteit en transparantie.

 

Hoe is jullie samenwerking nu?

In de samenwerking zijn we dichter naar elkaar gegroeid omdat er op een zeer menselijke en oprechte manier aandacht wordt besteed aan de relatie. Een kleine persoonlijke attentie bevestigd dat er echt geluisterd wordt. De samenwerking is ook echt een SAMEN WERKING. Er wordt goed werk geleverd en verbeteren doen we samen. Er heerst altijd een open houding, zonder drempels. Waar gewerkt wordt vallen spaanders. Als er onverhoopt toch iets misgaat, wordt het snel opgelost en staat Maurits de volgende dag met appeltaart voor de deur. Dat soort kleine momenten kan ik erg waarderen.

 

Hoe hebben jullie tijdens de gedwongen sluiting samengewerkt?

Ook tijdens de corona-lockdown, die voor ons echt zwaar was, hebben we constructief samengewerkt. We hebben geschoven in de dienstverlening waarbij de nadruk kwam te liggen op zichtbare werkzaamheden tijdens de openingstijden voor de onderdelen waarbij we nog actief mochten zijn. De aandacht op een hygiënische omgeving heeft een blijvend bewustzijn gecreëerd.

 

Hoe gaat het contact met de mensen die komen schoonmaken?

Ik benijd en waardeer de manier van leidinggeven. Het werk van schoonmakers wordt vaak ondergewaardeerd, maar binnen Augias is er een hele positieve sfeer gecreëerd. Het gedragskompas wordt goed in de praktijk gebracht en het is fijn samenwerken met de mensen die schoonmaken. Je ziet ook een verandering komen waarbij de mensen meer gastvrouw of gastheer worden. Ik zou het zo aandurven mensen, na een korte training, kleding van ons te laten dragen waarbij ze nog meer in die rol kunnen uitblinken naast de kwalitatieve schoonmaakwerkzaamheden.

 

Is het schoonmaakwerk ook wat voor jongeren denk je?

Augias speelt goed in op de persoonlijke ontwikkeling van hun mensen. Het persoonlijke geluk is belangrijk en daar worden de mensen goed in begeleid. Ik denk dat jongeren dit tegenwoordig erg aanspreekt. Die zijn tegenwoordig ook heel bewust bezig met een goede werk-privé balans en met geestelijk groeien. Je hebt bij Augias ook veel vrijheid en verantwoordelijkheid heb ik begrepen.

Wat maakt het werken op jullie locatie bijzonder?

We hebben een inspirerende locatie waarbij het leuk is om te werken. Muziekje op de achtergrond en vooral blije en positieve bezoekers. Samen met de sportfaciliteiten maakt dit een inspirerende en motiverende omgeving om in te werken. Ook bij ons heb je een bepaalde vrijheid en verantwoordelijkheid. We hebben grote tijdsblokken wanneer werkzaamheden gedaan kunnen worden, zodat je dit goed kunt inplannen in je privé-agenda. En na afloop van het harde werken staat er een drankje voor je klaar.