De augias standaard

Duurzaam

Het streven naar wat toen nog milieuvriendelijkheid heette was de vonk die Augias schoonmakers meer dan 30 jaar geleden deed ontstaan.

Zijn tijd als scheikundeleraar ligt inmiddels achter hem, dus maakt Carl de schoonmaakmiddelen niet meer zelf, maar het ideaal van duurzaamheid is nog altijd leidend! We werken met Ecolabel zeepproducten van Werner-Metz en papier van Tork en Satino; zeer bewuste fabrikanten. Daarnaast gebruiken we zoveel mogelijk de microvezelmethode, waarbij zelfs geen enkel schoonmaakmiddel nodig is.

Intern scheiden we uiteraard ons afval en papier, gebruiken we duurzame energie, en rijden we waar mogelijk in elektrische auto’s. Ook de werkkleding van onze mensen is milieuvriendelijk. De waardering voor onze filosofie zien we terug in de belangstelling van en langdurige relatie met bedrijven die onze waarden delen.

Duurzaam - Augias

Transparantie

In het contact met onze klanten is transparantie het sleutelwoord. We werken met heldere offertes, en garanderen middels onze eigen tijdsregistratie-app dat gecommuniceerde uren ook echt gewerkte uren zijn.

Door onze strakke planning zijn we ervan overtuigd dat het inzetten van minder uren de kwaliteit van het geleverde werk geen goed doet. Deze registratie is uiteraard in te zien door de klant. Eventuele extra opdrachten worden vastgelegd in ons pakbonnensysteem. Zo is altijd te achterhalen wanneer en door wie een opdracht is uitgevoerd en komen zowel wij als de klant niet voor verassingen te staan.

De uitslag van controlerondes wordt gedeeld met de betreffende relatie. Hun feedback hierop wordt direct meegenomen, zodat wij onze service kunnen verbeteren. Hierbij spreken we niet alleen met het management, maar juist ook met de medewerkers; wie weten immers beter wat er nodig is voor een optimale service? Samen met de facility managers ontwikkelen we een perfecte dienstverlening.

Onze interne controle-tool zorgt er tenslotte voor dat eenieder van onze mensen op eenzelfde manier wordt beoordeeld. Komt een klacht meerdere malen naar voren, dan is meteen duidelijk waar het knelpunt ligt. Alle resultaten worden opgenomen in het dossier van de relatie. Zo ontstaat er een helder operationeel verhaal en heeft onze service een constante hoge kwaliteit.

Transparant - Augias

Keurmerken

Alhoewel wij de lat zelf graag zo hoog mogelijk leggen, is het voor medewerkers en afnemers een geruststellende gedachte dat wij zijn aangesloten bij de Ondernemersorganisatie voor Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten (OSB).

Zij verzorgen tweemaal per jaar een audit over onze administratie. Ook controleren ze de papieren van onze medewerkers en stellen zij voorschriften over het werk op. Bijvoorbeeld dat een gebouw opgemeten dient te worden om het aantal schoon te maken vierkante meters exact vast te stellen. Zo weten klant en werknemer dat onze doelstellingen haalbaar en marktconform zijn. Door dergelijke voorschriften krijgt elke bij Augias Schoonmakers betrokken partij gegarandeerd te maken met een professionele bedrijfsvoering.

Ook hebben wij als lid van de OSB de Code Verantwoord Marktgedrag voor schoonmaak- en glazenwassersorganisaties ondertekend. Hierin staat omschreven hoe met medewerkers en relaties om te gaan om tot een maximaal wederzijds resultaat te komen. Daarnaast voldoen we natuurlijk aan de belangrijke keurmerken zoals ISO9001 en NEN4401.

ISO9001 garandeert klanten een helder inzicht in onze uitvoering. Anders gezegd: men weet zeker dat wij doen wat we claimen te doen. NEN4401 reguleert de personeels- en loonadministratie. Salarissen en bijslagen worden correct uitgekeerd en belastingen worden op de juiste manier afgedragen. Wij weten dat we volgens de regels werken; door deze keurmerken hoeven onze relaties daar ook niet aan te twijfelen.

Keurmerk-1-Augias