Documenten – Certificaten

OSB-Keurmerk

Schoonmaak- en glazenwassersbedrijven die lid zijn van Schoonmakend Nederland, werken volgens extra eisen op wettelijke regels. Zij hebben het OSB-Keurmerk dat kwaliteit en financiële betrouwbaarheid uitstraalt. Deze bedrijven gaan netjes om met dienstverlening, personeel en administratie. 

Een bedrijf met OSB-Keurmerk is betrouwbaar en professioneel

Een herkenbaar keurmerk helpt opdrachtgevers en de rest van Nederland kwaliteit bij schoonmaak- en glazenwasserbedrijven te herkennen. Een bedrijf met het OSB-Keurmerk bewijst op vier vlakken te zijn getest en goedgekeurd:

  • de financiële en personele administratie is op orde
  • de CAO wordt toegepast
  • de schoonmaakwerkzaamheden worden volgens afspraak uitgevoerd
  • het bedrijf draagt bij aan een duurzame marktwerking

De eisen voor het OSB-Keurmerk

  • NEN 4400-1 (SNA-norm)
  • Code Verantwoordelijk Marktgedrag; een initiatief voor duurzame marktverhoudingen in de schoonmaak- en glazenwassersbranche.
  • Schoonmaak specifieke eisen; zoals communicatie tussen schoonmaak- en glazenwassersbedrijf en opdrachtgever, meten van kwaliteit van schoonmaakwerk, beschikken over de juiste verzekeringen en het juist toepassen van de cao.

De eisen gelden voor het hele concern. Alle werkmaatschappijen die schoonmaakwerkzaamheden uitvoeren, moeten voldoen aan de lidmaatschapseisen en een keurmerktoets ondergaan.


MVO Nederland

MVO Nederland is de beweging van ondernemers in de nieuwe economie. We vormen een netwerk van partners dat samen innoveert en implementeert om de nieuwe economie te bereiken.

De nieuwe economie is een toekomstbestendige. Alleen in die economie kunnen ondernemers blijven ondernemen. Daarom is het bereiken daarvan ons doel. Dat lukt nog sneller als we onze beweging zo groot mogelijk maken. De nieuwe economie is:
– klimaatneutraal;
– circulair;
– en inclusief;
– met eerlijke ketens.


Code Verantwoordelijk Marktgedrag

De Schoonmaak, Catering, Beveiliging en Verhuizers hebben de Code ondertekend. Doel van de Code is doorgeschoten marktwerking tegen te gaan. De Code spreekt het verantwoordelijkheidsgevoel van partijen aan.


SVS

SVS B.V. is dé vakopleider voor de schoonmaakbranche en de facilitaire dienstverlening. Al in 1977 gestart, maar nog steeds innovatief en flexibel. Onze jarenlange ervaring en de kundige vakdocenten uit de praktijk leiden tot kwalitatieve opleidingen. Opleidingen met een vaste lage prijs én met 92% de hoogste slagingspercentages in de branche. Zo’n 9.000 cursisten kiezen jaarlijks voor SVS. Van basisopleiding tot specialisatie en management. Of het nu om open groepen, (incompany) bedrijfsgroepen of maatwerk gaat: SVS is uw partner in opleidingen.

Stichting Normering Arbeid

Het SNA-keurmerk is het keurmerk voor alle ondernemingen die arbeid ter beschikking stellen zoals uitzendondernemingen, detacherings-en payrollbedrijven en voor (onder)aannemers van werk.

Contact